Nu stänger vi den boken

 

29 dagar.

 
Om exakt 29 dagar åker vi iväg till Peru, 
Så jag tänkte faktiskt att jag kunde berätta själv rutten för er.
Min mor ställde sig på Andreas sida och kallade mig för diktator, men det slutade med att båda blev nöjda. 
Så här lyder vå resa:
*Vi startar från Stockholm och reser till Amsterdam.
*Amsterdam till Atlanta.
*Atlanta till Lima, Perus huvudstad. 
Och här börjar den verkliga resan.
 
Lima: I Perus huvudstad stannar vi i max tre dagar. Går på museum, parker och kanske till och med besöker butiker och bara myser.
 
 Pisco: Från Lima tar vi bussen till Pisco. Här ska vi upptäcka naturen och djurlivet. Det finns även ett naturreservat här som vi ska besöka, här finns tillexempel: delfiner, sjölejon, pelikaner och pingviner. (det här ser jag som bland det bästa på hela resan). Här är det också sommar året om. 
 
Nazca: Andra stoppet på bussresan genom Peru. För 2000 år sedan skapade Nazcafolket nazca-linjerna som endast är synliga från luften, därför ska vi flyga över dess mysiska linjer som från luften bildar diverse djur. Figurerna som vi kommer att få se från planet som man flyger upp med är spindel, fisk, kolibri, apa och en människoliknande gestalt med hjälm. Än har man inte klurat ut varför man byggde dessa figurer. 
 
Cuzco: Tredje stoppet. Inkastaden. Här stannar vi i några dagar, mest för att vänja oss vid den extrema höjden och undvika höjdsjukan. Men också för att vi är där under regnperioden. Så vi vill pricka in en klar dag för att besöka matchu pitchu, som faktiskt upptäcktes så sent som år 1911 av amerikanen Hiram Bingham. Kanske den grymmaste utflykten på hela resan!
 
Puno: Fjärde stoppet. Titicana sjön vid Puno är världens högst belägna navigerbara sjö 3810 m ö. h. Här påstår Inkakulturen ha sitt ursprung. På öarna i sjön bor fortfarande urbefolkningen kvar, och de bygger det mesta i vass. vasshus, vassbåtar. Har vi tur kan vi komma ut till solön, där det både finns en labyrint, arkeologerna tror att den var ett slags träningsläger för blivande inkapräster. Sen vill bi ju inte missa ungdomens källa. 206 trappsteg som byggdes av inka­folket leder upp till öns största stad, Yumani. Där finns en stenfontän med tre separata källor som sägs vara Ungdomens källa.
 
Chiclayo: Här stannar vi resterande av tiden och umgås med Andreas släkt, solar och badar, firar högtider och både 18-årsdagen och 20-årsdagen. Den 15 januari åker vi hem igen. 
 
(Naturligtvis kommer vi blogga på vägen)

lugna dig nu, du är bara en i mängden

 
i somras, vid något datum så hängde jag med coola kids, aka modeller. 
Jag kaosade.
Här ser ni mina bilder 
 

hej

vill ni att vi ska fortsätta?
vad vill ni se?

RSS 2.0